Echtscheiding en de kinderen

Wanneer partners met kinderen besluiten om uit elkaar te gaan, is dit het begin van een intensieve en emotionele periode. Niet alleen voor de ouders, zeker ook voor de kinderen. Hun ouders gaan uit elkaar, een mogelijke verhuizing hangt in de lucht en de kinderen zullen veelal bij zowel de moeder als de vader gaan wonen. Het is een verdrietig proces, dat ik in mijn praktijk vaak tegen kom.

Bij een scheiding is het belangrijk om bijgestaan te worden door een of twee advocaten die de twee partijen begeleiden. Maar juist wanneer er kinderen bij betrokken zijn is het goed om een onpartijdig persoon aan tafel te hebben die de ouders begeleidt bij het maken van goede afspraken. Als advocaat-scheidingsmediator kan ik hierin een rol spelen. Hierbij kies ik geen partij, maar begeleid ik de beide ouders en het proces om te komen tot een ouderschapsplan waarin beide ouders zich kunnen vinden. Maar belangrijker, een plan waarin de belangen van de kinderen voorop staan, waarbij zowel én de moeder én de vader zich na de scheiding echt ouder kunnen voelen.

Sinds 1,5 jaar volg ik de specialisatie opleiding voor echtscheidingsadvocaten en mediators (vFas). Een opleiding gericht op zaken binnen het familierecht met als belangrijk onderdeel mediation. Na het behalen van deze opleiding ben ik geregistreerd mediator bij de Mediation Federatie Nederland. Hiermee onderscheid ik mij van de vele mediators die geen juridische kennis hebben, die men op Google kan vinden.

Wanneer de ouders een afspraak willen maken kunnen zij contact opnemen met De Milliano Mediation.

E: info@demilliano-mediation.nl
T: 071-4030151
I:  www.demilliano-mediation.nl